a càrrec de la Dr. Pilar Ramos (Universidad de la Rioja)

dins el cicle “Present i futur de la musicologia catalana i la perspectiva internacional”

9 de desembre de 2020, a les 6 de la tarda.

Sessió en línia. Web seminar.

 Properament publicarem l’enllaç d’inscripció.

 

Conferència, i posterior col·loqui, que proposa una revisió crítica d’alguns corrents i temàtiques emergents dins de la musicologia, així com de l’impacte de tendències historiogràfiques recents (història global, feminisme, etc.). Amb aquest objectiu s’estudiaran publicacions acadèmiques i convocatòries de congressos dels darrers deu anys.

La conferència de la Dra. Ramos se situa en el marc del Cicle “Present i futur de la musicologia”, que pretén reflexionar entorn dels reptes de futur de la disciplina musicològica.

Pilar Ramos López (Universidad de la Rioja). Va estudiar Musicologia a la Universitat d’Oviedo i Història de l’Art a la Universitat de Granada, on va obtenir el doctorat. Ha estat professora a les universitats de Girona i Granada. És vicepresidenta de la Societat Espanyola de Musicologia, directora de la sèrie “Biblioteca de investigación” (Universitat de la Rioja), membre de les juntes editorials de la sèrie “Música” (Consell Superior d’Investigacions Científiques, CSIC), “Monografies Música Hispana” (Instituto Complutense de Ciencias Musicales, ICCMU) i la revista “Anuario Musical” (Consell Superior d’Investigacions Científiques, CSIC). La seva recerca es centra en la historiografia musical, la història de les dones i la música moderna espanyola. El seu llibre Feminismo y música: introducción y crítica és una obra de referencia per a la musicològica espanyola.